Luis Cobos entregarà un premi especial al guanyador del Concurs de Direcció d’Orquestra ‘Llíria City of Music’

El president de l’AIE assistirà a la final el dissabte 17 de juliol

El reconegut músic, compositor i director d’orquestra Luis Cobos se suma a la nodrida presència de figures que convertiran a Llíria en la capital mundial de la batuta la setmana vinent. Com a president de l’entitat de gestió “Artistes Intèrprets o Executants” (*AIE), Cobos entregarà el dissabte 17 de juliol un premi especial al guanyador o guanyadora del Concurs de Direcció d’Orquestra ‘Llíria City of Music’.

25 aspirants de 17 diferents nacionalitats menors de 35 anys competiran des d’aquest dilluns a Llíria per obtindre el reconeixement com a millor batuta jove del moment. El guanyador o guanyadora es coneixerà el dissabte a partir de les 22.30, durant el concert que oferiran la Banda Primitiva i la Unió Musical en la Plaça Major de Llíria. A més d’una important dotació econòmica i de l’oportunitat de dirigir a deu prestigioses orquestres espanyoles durant les dues següents temporades, qui obtinga el màxim reconeixement del Jurat rebrà un premi especial de la mà de Luis Cobos, president de “Artistes Intèrprets o Executants”, una entitat molt ben considerada entre els músics. El premi de l’AIE és de 5000 euros.

4) MAUSOLEOS ROMANOS

Ciudad romana. S. I – II d.C. declarado BIC

Este espacio arqueológico conserva uno de los conjuntos arquitectónicos relacionados con el mundo funerario, más importantes de la antigua provincia romana de Hispania.

Estos monumentos funerarios formaban parte de la antigua necrópolis de Edeta. Se conservan los restos de dos monumentos funerarios dispuestos junto con una de las principales vías de la entrada a la ciudad romana.

Junto a la vía necrópolis, se encuentra el umbral de la entrada al recinto funerario constituido por cuatro losas con la inscripción latina P. CLODIVS EVTYCHVS SIBI ET CLODIAE NATALI VXORI CARISSIMAE que significa “P. Clodio Eutico lo construyó para sí y para Clodia Natalia, su amadísima esposa”.

El primer monumento tiene la fachada decorada con pilastras acanaladas y una cámara interior con dos bancos corridos donde se celebraban las fiestas de los parientes. El segundo monumento pertenece al grupo de sepulcros turriformes y conserva una losa con un orificio central para realizar las libaciones que tapa una cavidad cúbica donde se depositaban las incineraciones y los ajuares funerarios.

Un audiovisual dedicado al mundo funerario romano puede contemplarse en una de las salas de este sótano arqueológico.